Basistraining+ Venlo

De basistraining duurt twee dagen met een terugkom dagdeel en een borgingsbijeenkomst.                                Let op! De training is in Venlo

De cursisten hebben zich na deze training de visie van  de Yucelmethode eigen gemaakt en kunnen deze  toepassen. Dit betekent:  vanuit de attitude van een betrokken maar tijdelijk ondersteuner, gericht op eigen kracht van persoon en systeem, kunnen werken met de blokken.

De basistraining is bedoeld voor cursisten die voldoende vooropleiding en werkervaring hebben om na een introductie van 2 dagen de Yucelmethode in de praktijk te kunnen toepassen. Het terugkom dagdeel is bedoeld om de eerste ervaringen en wellicht praktische struikelblokken met anderen te delen en op te lossen. De borgingsbijeenkomst is bedoeld om het geleerde tijdens de training beter te borgen. Het leerdoel van deze dag is de Yucelmethode integreren in je werk als ondersteuner.

Eerste & Tweede dag

Het werken met de verschillende hulpmiddelen zoals krachtenbronnen onderzoek door middel van ik-kracht, familie-kracht en eco-kracht worden behandeld. Er wordt een kort introductie gegeven in het werken met de blokken. Tevens is er op de eerste dag aandacht voor vanuit verschillende theorieën. Op de tweede dag wordt het werken met de blokken-methode uitgebreid uitgelegd en geoefend. Deelnemers krijgen aan het einde van dag twee een opdracht mee, deze wordt op de terugkom-dag behandeld.

Terugkomdag (dagdeel)

Dit dagdeel is bedoeld voor mensen die de een cursus in de Yucelmethode hebben gevolgd en die hun ervaringen willen delen met anderen. De terugkomdag vindt zes weken na de laatste lesdag plaats. De deelnemer presenteert zijn/haar praktijkervaringen. De vragen die gaandeweg zijn ontstaan worden behandeld. Tevens wordt deze dag verder geoefend met specifieke probleemsituaties en gesprekstechnieken.

Borgingsbijeenkomst(dagdeel)

Dit dagdeel vindt 3 maanden na de terugkomdag plaats. Het heeft een verdiepende en verbredende karakter. In de groep worden, onder leiding van de trainer, ervaringen uitgewisseld en leervragen die er zijn met bet betrekking tot de Yucelmethode behandeld en besproken

Kosten 2-daagse training met terugkomdag en borging: Totaal  €795,- per deelnemer (inclusief lunch dag 1 en dag 2, het boek en koffer met blokken van €220,-).

Studiebelasting

De studieduur is 2 en ½ dag. De studiebelasting is in totaal 22 uur, bestaande uit:
• 3 uur : voorbereiding (lezen boek en artikelen)
• 18 uur: lesuren
• 4 uur : praktijkoefening

Accreditatie & Erkenning

NVRG – Herregistratie Systeemtherapeut
15 uur

POH-GGZ – Kwaliteitsregister POH-GGZ
15 punten nascholing praktijkondersteuners GGZ

Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals
12 punten GGZ
12 punten SPV

Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register
15 punten Verpleegkundig Specialisten

Registerplein – Registratie Sociaal Professionals
23 punten GGZ-Agogen
23 punten Maatschappelijk werk
23 punten Cliëntondersteuners
23 punten GHO
23 punten Sociaal Werker

SKJ – Herregistratie Jeugdzorgwerker
19 punten (Bewijs van deelname zelf uploaden bij het SKJ, onder accreditatie/ID nummer: SKJ205127)

Register Vaktherapie:
20 punten

Locatie

De training vindt plaats in Venlo

Annulering

U kunt zich tot twee weken na uw aanmelding afmelden, daarna wordt uw aanmelding definitief.

Agenda

Een overzicht van de komende trainingen en het aantal beschikbare plaatsen kunt u vinden in de agenda. U vindt bij elke betreffende training een aanmeldformulier.

Yucelmethode © 2020

Website door: Webheld.nl