Yucelmethode&LVB

Yucelmethode&LVB

€780,00
0 student

Voor de LVB doelgroep is zijn of haar leefwereld door de dagelijkse hoeveelheid aan gebeurtenissen en intensiviteit van interacties, al gauw emotioneel en cognitief verwarrend en complex. Door de vaak normale presentatie van de LVB’er is (zelf) overvraging een veel voorkomend verschijnsel. Het in kaart brengen van de draagkracht en draaglast, kan helpend zijn om meer grip te krijgen op gebeurtenissen en de regie over het eigen leven te behouden.

De Yucelmethode biedt middels het ‘blokkensysteem’ een manier om in gesprek te gaan met de LVB’er, om zijn of haar leven op te stellen en visueel te ordenen, waardoor men weer zicht krijgt op de eigen situatie en oplossingsgericht kan kijken naar mogelijkheden.

Door de integratie van de LVB vakkennis van de begeleider/team en de Yucelmethode, kunnen centrale thema’s d.m.v. verschillende opstellingen zichtbaar en tastbaar, concreet en geëxternaliseerd worden in het proces van herstel. Op zijn/haar tempo, met het accent op zoveel mogelijk eigen regie en krachtbronnen.

1e training

16, 23 maart1 juni2020 ( 9.30 uur 16.30 uur)

½ terugkomdag

1 juni 2020 (9.30 uur tot 12.30 uur)

2e training

14, 21 september 2020 ( 9.30 uur 16.30 uur)

½ terugkomdag

2 november 2020 (9.30 uur tot 12.30 uur)

De Yucelmethode Toolbox

Voldoende blokken van verschillende grootte en kleuren zijn onmisbaar bij het werken met de methode. Daarom is een handzame blokkenset vervaardigd. U heeft de keuze tussen een houten koffer of een reistas.

De hardhouten blokken zijn handgemaakt en geschilderd in frisse kleuren. Vorm, kleuren en maten zijn gekozen op grond van hun in de praktijk gebleken expressieve waarde. Met de koffer of tas worden stickertjes meegeleverd waarmee de blokken van een opschrift kunnen worden voorzien

Als er extra onderdelen voor de toolbox nodig zijn, kunt u die via info@yucelmethode.nl bestellen.

Het is helaas niet mogelijk de yucelmethode blokkendoos los te kopen. Er is een training nodig om de methode op een juiste manier in te zetten.

Accreditatie & Erkenning

NVRG – Herregistratie Systeemtherapeut
15 uur

POH-GGZ – Kwaliteitsregister POH-GGZ
12 punten nascholing praktijkondersteuners GGZ

Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals
14 punten GGZ
14 punten SPV
14 punten Verstandelijk Gehandicapten Zorg

Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register
15 punten Verpleegkundig Specialisten

Registerplein – Registratie Sociaal Professionals
18,5 punten vrij ruimte GGZ-Agogen
18,5 punten vrije ruimte Maatschappelijk werk
23 punten deskundigheidsbevordering cliëntondersteuners

SKJ – Herregistratie Jeugdzorgwerker
19 punten (Bewijs van deelname zelf uploaden bij het SKJ, onder accreditatie/ID nummer: SKJ198333)

Locatie

De landelijke trainingen vinden plaats op de  Tolweg 5 te Baarn. Ook Rino Groep Utrecht verzorgt Yucelmethode cursussen. Klik hier voor meer informatie.

Annulering

U kunt uw aanmelding binnen 14 dagen na ontvangst van de bevestigingsmail schriftelijk annuleren. Na 14 dagen wordt de aanmelding definitief.

Aanmelden

Klik hier.

 

Yucelmethode® is als merk gedeponeerd bij het Benelux Merkenbureau. Dit houdt in dat onbevoegden geen Yucelmethode trainingen mogen verzorgen.

Cursusonderdelen zijn leeg

Instructor

Yucel Methode

€780,00