Crowdfundingactie voor Yuceltoolboxen in Oekraïne

3 november 2022

De beroepsvereniging voor supervisors en coaches (LVSC) die medici, hulpverleners en welzijnswerkers begeleiden, deed een oproep aan de leden om zich vrijwillig als supervisor ter beschikking te stellen voor online supervisiegroepen met Oekraïense collega’s. Er zijn zo’n zes groepen al een paar maanden tweewekelijks online actief om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Ria Schleper zit in een ervan en vertelt hoe de verhalen over de dagelijkse realiteit van oorlog in Oekraïne haar raken. Zij introduceerde de Yucelmethode in haar groep vanwege de mogelijkheid om je non-verbaal uit te drukken.

Naar aanleiding van de enthousiaste reacties van de 36 supervisors in Oekraïne werd een crowdfundingactie gestart. Het idee was om hen te trainen (Mehmet Yucel biedt de online training kosteloos aan) en aan het benodigde materiaal te helpen. De Stichting Oekraïne Express, een Gronings studenteninitiatief, vervoert – ook om niet- de koffers naar Oekraïne. Het geld van de crowdfunding wordt dus gebruikt om 36 Yuceltoolboxen à € 220 te bekostigen. Er is al met al € 7.920 nodig. Lees hier het artikel in het AD.

Ria: ‘Na de training kunnen de supervisors hun kennis weer delen met de mensen die psychische hulp verlenen. Daar nu mee beginnen, betekent dat je veel leed kunt voorkomen.’

Bijdrage leveren?

Wie een bijdrage wil leveren aan de crowdfunding, kan geld overmaken op rekening NL88 INGB 0004230061 t.n.v. LVSC Regio Amersfoort o.v.v. Actie Oekraïne.

Andere berichten